Fishing Trips

Επειδή η Πλατφόρμα μας βρίσκετε στην διαδικασία αναβάθμισης και έχουμε πολλά Αλιευτικά Σκάφη που δεν έχουμε προβάλει ακόμα, στείλτε μας ένα μήνυμα – e-mail (στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ), ή με κάποιο τηλέφωνο (στο 6932253852), με τις απαιτήσεις σας, (αριθμό ατόμων, κατάλληλο μέρος που θα θέλατε να πάρετε το Σκάφος και πιθανή ημερομηνία) και εμείς θα επικοινωνήσουμε πολύ σύντομα μαζί σας. Επίσης μπορείτε να ενημερωθείτε για τον Αλιευτικό Τουρισμό, τόσο στην ‘Επικοινωνία’, όσο και στα ‘Νέα’, (το σύστημα αυτόματης κράτησης δεν είναι προς το παρών ενεργοποιημένο..).

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

 

ΥΛΙΚΑ:

1 μέτριο χταπόδι (περίπου 1 kg)

1 ½ ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο

½ kg κοφτό μακαρονάκι

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό

2 μέτριες ώριμες ντομάτες (ή 1 γεμάτη κουτ. σούπας ντοματοπελτέ)

Πιπέρι

Αλάτι (εάν και όσο χρειαστεί)

 

ΤΡΟΠΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250ο.
  • Ρίχνουμε τα 2/3 του ελαιολάδου στο ταψί του φούρνου και προσθέτουμε το κρεμμύδι ( τριμμένο). Το τσιγαρίζουμε ελαφρώς.
  • Προσθέτουμε το χταπόδι, το οποίο γυρίζουμε συνεχώς με μια πιρούνα ( για να μην κολλήσει στο ταψί). Αν χρειαστεί ρίχνουμε και λίγο βρασμένο νερό. Η διαδικασία αυτή κρατά περίπου 30 λεπτά.
  • Κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 200ο, προσθέτουμε βρασμένο νερό και αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα (ελέγχουμε με το πιρούνι εάν τσιμπιέται). Εάν το χταπόδι έχει βράσει καλά το αφαιρούμε με μια κουτάλα και συνεχίζουμε την διαδικασία, εάν κρατάει ακόμα το αφήνουμε στο ταψί.
  • Προσθέτουμε κι άλλο βρασμένο νερό (όσο χρειαστεί για το βράσιμο των μακαρονιών), την ντομάτα, το πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλάτι εάν χρειάζεται (μην ξεχνάτε ότι το χταπόδι βγάζει το δικό του αλάτι και πολλές φορές δεν χρειάζεται να προστεθεί επιπλέον).
  • Όταν ξεκινήσεις ο βρασμός προθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι και ανακατεύουμε περιοδικά. Όταν ρουφήξει τα υγρά είναι έτοιμο.
  • Στο σερβίρισμα μπορεί να συνοδευτεί με τριμμένο κεφαλοτύρι, γραβιέρα ή μυζήθρα.

Ώρα προετοιμασίας:   30 λεπτά.

Ώρα μαγειρέματος: 1 ώρα & 30 λεπτά.

 

 ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ 11